Eilenkin kirjoitin pitkät luritukset ja sitten se vain katosi. En osaa ottaa sivua takaisin. En osaa myöskään vielä pienentää valokuvia tänne sopiviksi. Opin eilen, että paint-ohjelmalla se onnistuu, mutta mun tietokoneessa näkyy olevan vain paint 3D-ohjelma. Vielä en ole saanut vastausta siihen, että onko se sama kumpaa käyttää.

Nyt tallensin jo osan mitä kirjoitin, ehkä se auttaa. Voi kamala, nyt kuuluu ukkosen jyrähtelyä. Voi, mutta meillä ei pitänyt ukkostaa eikä sataa tänään. No, mutta aika kuuma on, joten ymmärrän jos ukkonen jyrähtelee. Pieni sade saattaisi tehdä hyvää.

Kävin tänään kirjastossa. Siellä odotti neljä kirjaa ja otin vielä yhden hyllystä lisäksi. Luetteko paljon?? Minä luen yleensä keittiön pöydän ääressä aamuisin aamiaisella ja illalla päivällispöydässä. Ennenvanhaan luin myös olkkarissa ja sängyssäkin, mutta ne ovat jääneet. Sängyssä en osaa enää ollenkaa pitää kirjaa niin että näkisin mitään ja olkkarissa taas teen käsitöitä ja kuuntelen joko radiota tai äänikirjaa tai katson teeveetä. Viime mainittua vähemmän ja vähemmän.

Lupasin mennä maanantaina kaupungin keskustaan palveluautolla. Teen viikonlopun aikana itselle ruokalistoja ja katson mitä niihin ruokiin sitten tarvitsen. Tänään ostin porkkanapussin, perunapussin, kurkkuja ja omenoita ja teen niistä salaatintapaista kasvispihvien kanssa syötäväksi. Ostin kyllä myös vihersalaatin, porkkanaraastetta yhden kipollisen ja caesar-salaattipussin. Nyt on vihreetä. Tänään on vielä kalasoppaa. Pakkasessa on vain pari kippoa perunavihanneskanajauhelihalaatikkoa, josta ei tullut mitenkään erikoista syötävää. Huonointa varmaankin mitä ikinä olen tehnyt. Siksi teen nyt näitä ruokalistoja etukäteen. Otan netistä ohjeita ja sovellan ne minulle sopiviksi ja katson mitä löytyy kaapista ja mitä pitää ostaa.

Tämä systeemi on siksikin tärkeetä tässä kuussa, koska nyt on paljon maksettavaa. On laskuja jonkin verra, ei paljon onneksi, on kaksi kela-taksi matkaa, on maksettava trimmerinhaltijalle, joka putsaa taka- ja etupihan ja jos suostuu niin vielä mattojen pesusta ja kissankopin kunnostamisesta.

Itse pesen kissojen pikkumatot, kun voin pestä ne pesuhuoneessa B-talossa, jossa on iso allas. Suurempia mattoja kädet ei kyllä kestä pestä. Pienet menee siksi, että voin pestä vaikka yhden kerralla ja sitten lepuuttaa kättä. Vasen käsi ja ranne on kyllä kovin kipeä. Kipugeeli ei auta, mutta ensi kuussa pystyn lunastamaan lääkkeet, jotka lääkäri minulle määräsi.

Tänään tuli postin kautta paketti Peten koiratarvikkeesta. Ostin kissoille raapimispuun yhdellä petillä. Jos se tuntuu kelpaavan niin ostan vielä toisen ettei kisuille tule tappelua. Ostin niille myös pienen raksupussin ja ison sheba-ruokalaatikon. Tämä siksi, että kisuilla on synttärit. Minni täyttää muistaakseni 13 vuotta ja Väinö sitten 12 vuotta. Sitten kisut saavat vähälaktoosista kermaa mistä ne kovin tykkäävät.

Tänään kisut viihtyvät ulkona. Eilen olivat vuoronperään sisällä nukkumassa koko päivän. Päivät on erilaiset.

Tänään on siis opeteltava kokoamaan tuo raapimispuu ja opeteltava valokuvien pienennys, jotta saan vähitellen tänne valokuviakin. Tykkään valokuvata. En ole mestari, mutta joistakin omista kuvista tykkään tosi paljon ja se kannustaa ottamaan aina vain uusia ja uusia kuvia.

Nyt jatkan tätä päivää opettelulla. Hyvää torstaipäivän jatkoa.