Heipat, täällä ollaan taas. Kokeilen näitä kuvia laittaa. Opin pienentämään jo, mutta uuden tietokoneen kanssa on vähän tenkapååta tullut kuvien kanssa. Entiseen olin jo tottunut niin uudella koneella tuntuu kaikki kuvat olevan ihan eri lailla ja joudun varmasti pitkän aikaa kokeilemaan ja soveltamaan kuvia ja systeemiä niin että kaikki sujuu nopeasti ja ongelmitta. Nyt ei suju.

Sain tänne jonnekin 4 valokuvaa. Kirjakuvaa. Olen lähiaikoina lukenut kolme kirjaa, joista tykkäsin tosi paljon ja yhden jota en lukenut alkua pitemmälle.

Ekana luin Asta Ikosen kirjan RAKKAUTTA RÖTTELÖSSÄ. Pääosassa on Anni, joka perii sedältään siirtolapuutarhamökin. Velipuoli Jopi auttaa mökin remontoinnissa. Naapurissa asustavat Sofia ja Juuso. Nämä kaksi pariskuntaa ovat suurinpiirtein samanikäisiä. Molemmilla oli sama äiti mutta eri isä.No siinä käy nyt niin, että nämä neljä viihtyvät hirmu hyvin yhdessä ja ovat salaa ihastuneet toisiinsa, mutta Anni ja Jopi luulevat, että Juuso ja Sofia seurustelevat ja toisinpäin Juuso ja Sofia luulevat, että Anni ja Jopi ovat pari. Paljon tapahtuu, yhdessä tehdään kaikkea kivaa ja vasta kirjan lopussa alkaa hommat sujua ja asiat selkiytyä. Remontit edistyvät, mutta miten Kaleva ja Altti sitten mahtuvat kuvioihin.

Aivan kevyttä, huoletonta ja helppoa lukemista ja hyväntuulista ja mikä minua eniten kiehtoo on onnellinen loppu vai onko?! Lukekaa toki.

Asta Ikoselta on tätä kirja ennen ilmestynyt kirjat RAKKAUTTA RAPPUKÄYTÄVÄSSÄ, RAKKAUTTA RANTAHUVILASSA, RAKKAUTTA JA RUISKUKKIA SEKÄ RAKKAUTTA RATIN TAKANA.

Nicolas Barreau ranskalainen kirjailija. Häneltä ovat ilmestyneet kirjat RAKKAUSROMAANIN RESEPTI, PIENI ELOKUVATEATTERI PARIISISSA, MEILLÄ ON AINA PARIISI JA NYT TÄMÄ, JONKA LAINASIN PIENTEN IHMEIDEN KAHVILA.

Pienten ihmeiden kahvila ei kolahtanut minulle, joten jätin lukematta tällä kertaa. Joskus myöhemmin saattaa kolahtaa. Kirja kertoo Nelly Delacourtista, jonka rakkaus päättyy kyyneliin ja elmä näyttää synkältä. Hän löytää isoäidilleen kuuluvasta kirjasta viittauksen Venetsiaan ja sanat RAKKAUS VOITTAA KAIKEN , lähtee Venetsiaan selvittämään mitä nämä sanat oikein tarkoittivat hänen isoäidilleen, mikä oli hänen salaisuutensa.

Matkalla hän päätyy taianomaiseen pieneen kahvilaan, kohtaa hurmaavan nuoren miehen ja mitä sitten tapahtuu. Lukekaa ja ihmetelkää.

Seuraavana luin MAIJA KAJANNON kirjan MITTOJA JA TILAUSTÖITÄ. Kirjan päähenkilö on Titta, mainostoimiston projektipäällikkö. Hän tekee töitä niska limassa, on hyvä työssään, mutta ei osaa pitää puoliaan. Kiitokset hyvästä työstä menevät aina jollekin toiselle. Titta yrittää ja yrittää ja tekee enemmän ja enemmän töitä, mutta sitten tapahtuu jotain ja tilanteet muuttuvat. Titan isoäidillä on rintamamiestalo, torppa, joka on huonossa kunnossa ja jota hänen äitinsä ja tätinsä aikovat rempata ja myydä. Wauuu, Titta lupautuu hoitamaan rempan oman työnsä ohella. Helppoa se ei tule olemaan, mutta hyvä puoli asiassa on se, että rahoitus on remppaa varten kunnmossa, koska torppaa on usein vuokrattu ja ne rahat on pantu kaikki talteen.

No, sitten pitäisi kuitenkin saada joku tekemään varsinaisen työn, koska Titta ei tietenkään voi olla siellä kuin silloin tällöin muutamia päiviä kerrallaan, vapaapäiviä pitäen ja viikonloppuisin tietenkin ellei töitä ole paljon niin että ylitöissä pitäisi olla.

Remppamies on sitten Mika nimeltään ja tuntuu olevan niin hyvä työssään, että Titta voi huoleta jättää torpan Mikan hoiviin kun itse on töissä kaupungissa.

Titan työpaikalla sattuu kaikenlaista ja lopulta ja viimeinkin Titta irtisanoutuu ja asettuu torpalle, haluaa jäädä sinne loppuelämäkseen - ehkä. Mitä muuta sen jälkeen tapahtuu niin lukekaa ja nauttikaa. 

Tänään aamulla luin loppuun kirjan KULMAKAUPPA COCLEBERRY BAYSSA, jonka on kirjoittanut Nicola May. Nicola May on englantilainen kirjailija, joka on kirjoittanut ainakin 15 romaania ja saanut useita palkintojakin. Kulmakauppa Cocleberry Bayssa on eka sarjassa, johon kuuluu neljä kirjaa. Toinen osa lienee SALAISUUKSIA COCLEBERRY BAYSSA, mutta sitten on vielä kahvila cocleberry bayssa ja joulu cocleberry bayssa joitten järjestystä en tiedä.

No, mutta päähenkilö on Rosa Larkin. Häne perii kulmakaupan Cocleberry Bayssa. Kukaan ei tiedä kuka lahjoittaja on. Asianajajakaan ei tiedä lahjoittajan nimeä. Kummallista, mutta Rosa, joka juuri on saanut potkut työstään päättää lähteä Devoniin katsomaan mitä on perinyt. Rosa sanoo heipat vuokraisännälleen ja hyvälle ystävälleen Joshille, ottaa mäyräkoiransa Hot Dogin mukaansa ja lähtee matkaan. Kirja on hulvaton aivan hulvaton ja ihana. Yhteisöllisyys on huipussaan ja salaisuudet alkavat hahmottua vai alkavatko. Ainakin yllätyksiä on luvassa niin Rosalle kuin lukijoillekin. Lukekaa ihmeessä. Suosittelen.

Näitä kirjoja haluan suositella jos remppa-aiheista tykkäätte. Minä tykkään lukea tällaisia kirjoja, jotka ovat lämminhenkisiä, täynnä huumoria, jossa on koiria tai kissoja mukana ja jotka ovat yllätyksiä täynnä. Täytyy sanoa vielä tästä viimeisimmästä, että lopun yllätys oli mahtava, en mitenkään pystynyt arvaamaan mitä tuleman pitää.

Synkähkön iltapäivän jälkeen aurinko paistaa edelleen vaikka kello on jo kohta puoli kymmenen illalla. Huomennakin lienee kaunispäivä ellei aamun sadetta oteta huomioon. Jos se nyt meillä sataa. Jos on kaunista voisin pestä ikkunoita takapihalla.

No kaikke mukavaa viikonloppuunne.