Ihan aluksi täytyy sanoa, että tänne tulo sujui kuin tanssi. Eilen nimittäin en päässyt koko päivänä. Nyt pääsin yhdellä napin painalluksella. Olen hyvin kiitollinen ja onnellinen. Ja huomaatteko, että yksi valokuvakin on jo onnistuneesti pienennetty. 

Ihan mahtavaa. Aikalailla vaikeuksia eilen olikin, mutta yhtään en tiedä missä mätti. Lopulta annoin periksi enkä jaksanut tapella enää. Tämä on kolmas asia, jonka tänään tarkistin ja kaikki kolme toimivat, ainakin toistaiseksi, aivan mitteetta.

Uusi tietokone on käytössä ja on tää aika ihana verrattuna tuohon vanhaan, joka oli jo niin hidas että!!!!! Nyt syntyy asioita nopeessa tahdissa ja jää aikaa muuhunkin.

Keitin eilen ison kattilallisen vihanneslohikeittoa. Yöllä ennen nukkumaanmenoa keitto oli jäähtynyt ja sain pakkaseen peräti neljä täyttä kippoa ja jääkaappiin huomiseksi vielä yhden. Keitto maistui ihan ok, olin tyytyväinen. Minä kun en ole mikään ihme kokki niin aina ei tiedä mitä tapahtuu, mitä olen unohtanut tai missä muuten vaan mättää. Yleensä unohdan kattilan liedelle ja tulen tänne koneelle ja ah ja voi vasta haju saa mut juoksemaan keittiöön. Vielä ollaan tulipalolta säästytty. Tänään teen ehkä toisen kattilallisen ja tällä kertaa kesäkeittoa. Olen jo pitkään halunnut sitä ja maanantaina ostin tarvikkeet sitä varten. Kukkakaaligratiinin meinasin ihan ekana tehdä, mutta se onkin hiukan työläämpi tehdä, joten säästän sen viimeiseksi. Pakkasessa on kalkkunanakkeja ja ajattelin niistä vielä tehdä nakkikastikkeen ja bataatin ostin muussia varten. Kyselin hiukan kavereilta mitä mieltä ovat bataattimuussista ja sain sekä puoltavia että tyrmääviä vastauksia. Siispä teen niin, että laitan puoliksi bataattia ja puoliksi perunoita ja maistan tätä ihmettä sitten kun sen aika on.

Yhdet sukat sain valmiiksi kolmesta. Toista aloitin eilen ja neuloin jonkin verran jo vartta ja ehkä siksi tää vasen ranne ja peukku ovat pikkasen kipeitä. Peukulla ei saa tehdä mitään mihin vähänkään voimaa tarvitaan. No se vetryy ehkä päivän mittaan.

Minulla loppui talouspaperirulla tänään ja leikkasin siitä heti kuusi rinkulaa ja alan niihin lankamyssyjä väsäämään. Leikkasin aamulla, joten niitä pitää varmaan vielä tarkalla silmällä tutkia. Mutta kuusi pikkutonttua on sitten jossain vaiheessa tulossa. Eilen illalla tein myös valkoisesta nallelangasta yhden pienen tupsun. Aika ohkasta tää lanka on, joten teen vielä yhden tupsun seuraasta koosta ja katson kumpi sopisi paremmin tontuille. Niissä tupsulakeissa sitä aikaa sitten kuluukin. Sen sijaan kroppa syntyy nopeemmin.

Voisin laittaa hiukan kipugeeliä käteeni ja neuloa vaikka siinä tunnin. Sitten on roskut vietävä ja haettava posti. Kesäkeitto on myös niihin aikoihin laitettava alulle.

Tällaista tänään, ihanaa kun pääsin tänne taas.